Wat je hier ziet: korianderzaad, zwarte peperkorrels, kaneel, kruidnagel, komijnzaad, kardamomzaad, muskaatnoten en paprikapoeder (en het blauwe bordje dat 50 cent kostte bij de kringloopwinkel).
Na het malen is mijn baharat een beetje zout van Zee's tranen. Hij kan niet tegen het geluid van de molen.
Nu de baharat klaar is, kunnen we de volgende weken weer smullen van :
Aaps couscous
Verzamel: een paprika (rood of geel); een courgette; een flinke eetlepel baharat; een bakje mager rundergehakt; een kopje passata (gezeefde tomaten); een ui; een blikje kikkererwten; pijnboompitten; olijfolie; zout en couscous.
Acties: pijnboompitten roosteren, ui snipperen, paprika en courgette in blokjes snijden, gehakt kruiden, kikkererwten laten uitlekken en couscous laten wellen.
De rest spreekt ook voor zich: olie in de pan, gesnipperde ui daarbij, gekruid gehakt erbij, groenten toevoegen, passata, baharat, kikkererwten en pijnboompitten er onder mengen.
Geniet !
Voor dé mama is er ook nog een potje. |
1 opmerking:
ooooo, wat heerlijk!!
Een reactie posten